Ben jij klaar voor de zomer?

Zomer afvallenHeb jij dat ook? Als het dan eindelijk mooi weer is, dat je ineens bedenkt: ik ben er nog helemaal niet klaar voor! Er zitten wat rolletjes te veel op mijn buik. Of: Ik zie te veel love handles.

Je denkt misschien dat je benen te dik zijn of dat iedereen de putjes in je benen zal zien als je een zomerjurkje aantrekt. Je baalt. Was je maar in januari begonnen! Iets met goede voornemens……… oh ja, die had je wel, maar je hebt er niets mee gedaan!

Heel de herfst en winter vond je alles maar goed. Als je in de spiegel keek, stond het jurkje je door het corrigerende ondergoed gewoon prima! En het is heerlijk om blij te zijn met wat je in de spiegel ziet.

Als ik zelf in de spiegel kijk, vind ik het heerlijk om blij te zijn met wat ik zie. Jaar in, jaar uit heb ik gebaald van wat ik in mijn mond stopte, hoe ik eruit zag en dat ik er maar geen controle over kreeg. Sinds 5 jaar heb ik dat niet meer. Dat is zo fijn en dat gun ik iedereen!

Ineens was er vorige week mooi weer. We hebben er zo lang op gewacht.

Ik denk net zoals bij iedereen, mijn zomerkleding lag nog achterin de kast. Ik heb het een en ander tevoorschijn gehaald. En dat corrigerende ondergoed heb ik in de la laten liggen, dat was veel te warm!

Ik trok het eerste jurkje aan en… het staat niet zoals ik dat wil! Helaas krijg ik dan toch weer dat gevoel van, het is niet zoals je er uit wilt zien. De kilo’s van de herfst en winter zijn er niet veel, het zijn er maar 5. Maar toch… Je baalt… Waarom ben ik weer te laat? Ieder jaar overkomt me dit!

Ik heb al zoveel afgeleerd als het om eten gaat en zoveel geleerd als het over zelfvertrouwen gaat, maar dit krijg ik maar niet onder controle! Zomerslank zijn! 5 kilo minder in de zomer waardoor alles prettiger zit en net wat leuker staat!

Wat nu? 5 kilo is te doen, zeker met ons programma van SLIMdiet. Tijdens dat programma heb ik echt niet het gevoel dat ik niets mag. We hebben ook nog mooie apparaten op de zaak die kunnen ondersteunen. Daar is het wel heel druk, want velen met mij zitten in hetzelfde schuitje.

Ik roep al maanden dat ik ook eens een aantal behandelingen ga doen met deze apparaten. Op de een of andere manier komt het er niet van, alsof ik het mezelf niet gun. Terwijl we zulke mooie resultaten halen!

Terwijl ik dit schrijf, zit ik diep na te denken waar dat gevoel vandaan komt. Vind ik dat ik het niet verdien? Wil ik niet investeren in de tijd die het kost? Ben ik het wel waard? Wat is dit toch, ieder jaar weer opnieuw?

Dat zit voor een deel in de discipline. Voor een ander deel zit het in het denken op een korte termijn. Maar het zit vooral in het stuk mezelf de moeite waard genoeg vinden om aan de slag te gaan. Investeren in tijd voor de apparaten in plaats van steeds maar zeggen dat ik het veel te druk heb. Investeren in afslanken.

Ga ik dat doen? Twijfel, twijfel, twijfel………….. Ik ga de knoop doorhakken, ik ga het doen! Iedere dag zal ik delen op Facebook hoe het gaat. Dat is voor mij een steuntje in de rug! 5 kilo, dat moet er af! En de apparaten ga ik ook doen! Goed voor mezelf zorgen en lekker in mijn vel zitten, de hele zomer lang!

Ik weet zeker dat het niet makkelijk gaat worden, want mijn hoofd staat helemaal niet naar lijnen. Maar mijn hoofd staat nog meer niet naar weer een zomer waarin mijn kleding net niet lekker zit. Ik ben er klaar mee!!!

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of je dit herkent? Sta jij er op dit moment net zo voor als ik of ben jij wel op tijd begonnen? Laat je het weten in een reactie?