Dianne Verbakel

Dianne stelt zich voor:

-Wanneer wist je dat je dit wilde gaan doen?
Eigenlijk wist ik dat helemaal niet. Ik heb tijdens mijn afslankperiode bij Change verschillende operaties gehad en zat totaal niet lekker in mijn vel. De hulp van van Change sleepte mij erdoorheen. Toen ik klaar was met afslanken vroeg Liesbeth mij of het niks voor mij was om cliënten te gaan coachen. Ik moest er even over nadenken maar al snel besefte ik dat ik dit heel graag wilde gaan doen.

-Wat vind je het allerleukste aan het werk dat je doet?
Het allerleukste vind ik het contact met de mensen. De blijdschap als ze zien dat ze afvallen. De vreugdedansjes die sommige maken. De trots in hun ogen. Ja, daar doe je het voor.

-Wat vind je het lastigst?
Het lastigst zijn de cliënten die denken dat ze het zelf het beste weten en die dan hun eigen programma ervan gaan maken. Het is dan de kunst ze ervan te overtuigen dat ze het niet goed doen en toch naar ons moeten luisteren. Gelukkig zijn dat er maar enkelen, de meesten doen het fantastisch.

-Wat kunnen mensen van jou leren?
Oei dat is een moeilijke. Ik denk dat ze van mij kunnen leren dat hoe zwaar en moeilijk alles ook lijkt het toch allemaal goedkomt. Eten in moeilijke periodes is niet de oplossing. Mijn leven gaat ook niet over rozen maar ik ben erachter gekomen dat als ik ga snoepen of ga eten ik me daar niet echt beter door ga voelen. En ik wil niet meer dik zijn dus… En dit kunnen onze cliënten ook: waar een wil is is een weg!!

-Waarin onderscheid jij je als coach?
Vaak is er een achterliggend probleem waarom mensen zich vergrijpen aan eten. Ik probeer in de een op een gesprekken erachter te komen wat dat probleem nou is. Soms lukt dat en soms niet. Daarnaast mogen mijn cliënten mij altijd appen, mailen of bellen als ze vragen hebben of als ze het even moeilijk hebben. Ik probeer ze dan te helpen. Zelfs in het weekend sta ik dan voor ze klaar en ik heb gemerkt dat dit erg gewaardeerd wordt.

-Wat is het grappigste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?
Dat is niet zo moeilijk. HAHAHA Ik vroeg aan een client waarom hij zo weinig dronk. Zijn antwoord was: Van 3 liter water kom ik veel aan en daarom drink ik liever bier.

-Wat maakt Change zo goed/leuk?
We hebben een team dat de cliënt centraal stelt. Zij zijn het belangrijkst. We kunnen allemaal van elkaar op aan en we leren ook van elkaar. Daarnaast begeleiden we de cliënten ook nog als ze klaar zijn met afslanken. Zo hebben ze altijd nog die befaamde stok achter de deur.

-Wat zijn mijn dromen?
Mijn droom is om nog heel lang dit werk te mogen doen. De voldoening die ik hier uit haal is geweldig. Ik heb deze kans gekregen en het is gewoon de leukste baan die er is.

-Wat is het mooiste compliment dat je ooit gehad hebt?
Het mooiste compliment kreeg ik van een cliënt die zei dat ze blij was dat ik terug was van vakantie. Ik was namelijk de enige die haar kon stimuleren om door te gaan. Daar word ik dan helemaal blij van. Zo lief om zoiets te horen.

Dianne is bereikbaar op dianne@changebest.nl