Verminder je sinaasappelhuid

Putjes in je benen, een sinaasappelhuid, cellulite. Hoe je het ook noemt, het is vervelend. En alle tips die je hebt gekregen, werken niet. Wil je weten wat je WEL kunt doen aan cellulite? Je KUNT cellulite echt verminderen. In dit artikel leg ik je uit hoe!

Cellulite, tot ongeveer 1,5 jaar geleden had ik natuurlijk wel van cellulite gehoord, maar ik had me nooit gerealiseerd wat een impact dat op vrouwen heeft. Zelf heb ik meer een appelmodel, dunnen benen, love handles en een rolletje op mijn buik.

Tot we bij Change begonnen met cryolipolyse: het definitief bevriezen van vet zonder operatie. Hier kun je meer informatie vinden over wat cryolipolyse inhoudt.

Veel vrouwen kwamen naar ons toe in de hoop dat we met deze behandeling de oplossing hadden voor hun cellulite. Ze hoopten dat we hun vetcellen konden bevriezen, zodat deze nooit meer terug zouden komen.

Helaas is dit met de cryolipolyse-apparatuur niet mogelijk. Het apparaat kan geen wonderen verrichten en zijn benen sowieso in de meeste gevallen niet te behandelen met dit apparaat. En als we niet met 90% zekerheid kunnen zeggen dat de behandeling gaat werken, dan beginnen we er niet aan. Daar heb jij als cliënt niets aan en wij ook niet. We gaan altijd voor resultaat.

Maar terug naar cellulite. Wat is het eigenlijk? Hoe ontstaat het? Heeft voeding ermee te maken? Kan je er echt iets aan doen? Allemaal vragen die we bij Change regelmatig horen en waar ik ga proberen om zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Wat is cellulite?

Cellulite heeft een bobbelige huidstructuur. Het lijkt net alsof er allemaal kleine bolletjes vet onder je huid zitten. In erge gevallen kan het zelfs een beetje op de buitenkant van een walnoot lijken. Het is geen ziekte en zo’n 80 tot 90% van de vrouwen heeft er last van. Er wordt wel eens gedacht dat het te maken heeft met een te hoog vetpercentage, te veel gewicht om het zo maar eens te zeggen. Maar we hebben ook slanke vrouwen in de praktijk gehad die er last van hebben. Het is wel zo dat als je overgewicht hebt, de cellulite door afslanken minder zal worden.

Hoe ontstaat cellulite?

Hoe het ontstaat is niet helemaal duidelijk (dan zou waarschijnlijk de definitieve oplossing er ook al wel zijn) maar waarschijnlijk wordt cellulite veroorzaakt door een combinatie van factoren. Onder deze factoren behoren levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Oestrogeen zou één van de veroorzakers van de gehate kuiltjes zijn.

Heeft voeding met cellulite te maken?

Als je de alinea hierboven leest, weet je al dat voeding zeker wat met cellulite te maken heeft. Maar het is niet het enige. Door alle factoren die cellulite mogelijk veroorzaken in acht te nemen, kan het wel verminderen. Water drinken en het vermijden van koffie zijn twee dingen die daarbij ook heel belangrijk zijn. Het is aan te raden veel groente en fruit te eten, en juist zo min mogelijk vetten, zout en koolhydraten binnen te krijgen. Roken is sowieso slecht voor je huid en absoluut niet bevorderlijk voor het verminderen van cellulite.  De huid van rokers is vaak vaal en wordt vroeger oud.

Kan je echt iets aan mijn sinaasappelhuid doen?

Ja dat kan zeker! We hebben je hierboven al een aantal tips gegeven over voeding.

Maar ook beweging is essentieel. Wandelen, fietsen, cardiotraining, maar zeker ook krachttraining voor je benen helpt je aan een mooiere huid.

We zijn op dit moment zelf een behandeling aan het uitproberen. Een combinatie van speciale cellulite-olie, borstelen met een zachte koperborstel met daarbij een legging die 1 uur per dag gedragen wordt. De legging draag je terwijl je een activiteit beoefent, zoals wandelen, poetsen in huis, fietsen of iedere andere sport. De legging heeft aan de binnenkant per zone een andere structuur waardoor tijdens het uur dat je beweegt de doorbloeding in de benen beter wordt en de afvalstoffen makkelijker afgevoerd worden. De huid wordt daardoor strakker.

Deze behandeling voor thuis, in combinatie met de Ballancer en TEI is ideaal om deze zomer weer je rokje te durven dragen.

Zou je graag nog meer tips ontvangen voor een strakkere huid? En wil je daarbij direct een voedingsschema ontvangen? Klik dan op onderstaande knop om het e-book te downloaden.

Wat kun je doen tegen cellulite?